Rsv Virüsü

rsv virüsü,rsv aşısı,rsv virus,rsv virüsü,rsv hastalığı,rsv aşısı nedir?,rsv tedavisi,rsv enfeksiyonu,rsv profilaksisi,rsv hakkında bilgi

Film İzle- Online Film İzle

22 Nisan 2013 Pazartesi

OnlineFilmKeyfi.Com 2013 oluşumu film izlemek amaçlı oluşturulmuş sürekli güncel ve ücretsiz bir şekilde yayın yapan bir sitedir. Her gün bünyesinde bulunan arşivini güncelleyerek en kaliteli, en komik, en korkunç filmleri sizlere sunmaya çalışmaktalar. Siz seyircilerin hak ettiği o nur gibi güzel filmleri bulmak o kadar kolay değil tabii ki.Ama sizler için bunu yapmaktan mutluluk duyuyoruz.Tüm filmler tek parça şeklinde yayınlanıyor ve sadece bir tık uzağınızda. 2011 filmleri oldukça paylaşmaya çalışan Online Film Keyfi her türlü imkanlarını sunuyorlar. Kolay değildir hiç kesintisiz, hiç reklamsız online film izlemek fakat bunu başarıyoruz ve elimizden geldiği kadar da başarıcaz.

 www.onlinefilmkeyfi.com ekibi.

Labels:

Notebook parçaları

15 Nisan 2013 Pazartesi

Notebook parçaları  Teknolojiden her zaman yararlanmak isteyenlerin tercihi notebook kullanmak oluyor. en güzel şekilde, dilediğiniz zaman dilediğiniz işlerinizi yapmak için uğraş verirken, masaüstü bilgisayara bağlılık duymadan, bulunduğunuz yer de işlerinizi halledebilme kolaylığı sunan Arçelik güvenceli notebook modelleri, Grundig markasına sahiptir. Grundig markalı notebook modellerini sizlerin beğenisine sunan Arçelik, teknoloji alanında her zaman en iyilerini sunmaktadır. Bilgisayarından Ayrılmak İstemeyenler Notebook Kullanıyor En güzel laptop modellerine sahip olarak yaşantınızı daha da kolay bir hale getirmek istiyorsanız bunun için uygun olan bir notebook modelinin barındırdığı notebook parçaları ve teknik özelliklerinden bazıları: İşlemci: Intel® Core™ i5 İşlemci i5-2450M 2.50GHZ 3MB (up to 3.10GHz). İşletim Sistemi: Orijinal Windows® 7 Home Premium (64 Bit) TR. Ekran: 15.6” WXGA(1366 x 768). Bellek: 4GB DDR-III. Sabit Disk: 500GB. Ekran Kartı: Nvidia GT540M 1GB. Optik Disk: DVD yazıcı, kamera: 1.3M Pixel. Ağ Bağdaştırıcısı: 10/100/1000 Mbps ve kablosuz ağ kartı, bluetooth vardır. Yonga seti: Intel HM65’dir. Bağlantı Noktaları: USB 2.0 x 2, USB 3.0 x2, VGA çıkışı x 1,HDMI x 1, mikrofon girişi x 1, kulaklık çıkışı x 1 olan bir notebook ile hayat her zaman çok daha güzel olacaktır. Ayrıca kart okuyucu (SD/MMC/MS), dahili mikrofon, dahili hoparlör, Türkçe Q klavye, 6 Hücreli Li-ion 4400 mAh batarya, 2.5kg ağırlık, Kensington kilit, 24 Ay garantili olan notebook aldığınızda size hediyelerde veriliyor. Microsoft Security Essentials Antivirüs Yazılımı, Microsoft® Office 2010 Home&Student programı ve taşıma çantası bu hediyeler arasındadır.Laptop ekran ,laptop batarya ,laptop klavye için farklı markalar tercih edilebilir ama yine de notebook parçaları konusunda orjinalliğe çok dikkat edilmesi gerekmektedir.

Labels:

"webmaster wordpress vbulletin ve pagerank"

22 Şubat 2011 Salı

"webmaster wordpress vbulletin ve pagerank"
webmaster
wordpress
vbulletin
pagerank

Labels:

Bebekler İçin Büyük Tehdit : RSV

6 Kasım 2010 Cumartesi

Türk Neonatoloji Derneği, konusunda yapılan araştırmaların uluslararası düzeyde isimlerinin konuşmacı olarak katıldığı “Yüksek Riskli Yenidoğanlar ve Respiratuar Sinsisyal Virüs Enfeksiyonları” konulu ve İstanbul’da düzenlenen toplantı ile mevsimsel bir tehlike olan bu RSV yani Respiratuar Sinsisyal Virüs ile ilgili önlemleri ve tedavi yöntemlerini gündeme taşıdı.
BEBEKLERİNİZİ RSV’DEN KORUYUN
Dünya Perinatal Tıp Derneği Başkanı, Ispanya NeonatalCemiyeti Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Xavier Carbonell - Estrany ve Prof. Dr. Murat Yurdakök’ün oturum başkanlığını üstlendiği toplantıda, konunun uzmanı hekimler, özellikle risk grubuna giren bebeklerin ebeveynlerini bu virüsü tanımaları ve önlem almaları konusunda uyardı.

RSV NEDİR ?
Respiratuar Sinsiyal Virüs (RSV), çocuklarda ve yetişkinlerde solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan bir virüstür. Virüsün her yerde olabilme doğası nedeniyle, 1 yaşına kadar çocukların yüzde 50’si ve 2 yaşına kadar ise hemen hemen tümü bu virüsle tanışır. RSV, bebeklerde ve çocuklarda, burun tıkanıklığı, nezle, boğaz ağrısı ve ateş gibi soğuk algınlığı belirtileri ile ortaya çıkan ve bazen de orta kulak iltihabı ile devam eden, üstü solum yolları enfeksiyonu olarak kendini gösterir.

RSV’ye yakalanan bebeklerin yüzde 20-40’ı hırıltılı solunum güçlüğü semptomları ile bronşit veya zatürreeye varan alt solunum yolları hastalıklarına (LRTI) yakalanırlar. Mevsimsel bir virüs olan RSV, Ekim-Nisan ayları arasında ortaya çıkıp; özellikle prematüre bebeklerde, kronik akciğer hastalığı, konjenital kalp hastalığı ve bağışıklık yetersizliği olanlarda ciddi risklere neden olabilir.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) rakamlarına göre dünyada her yıl yaklaşık 400 bin bebek bu virüs nedeniyle ölmekte ve yine toplam yenidoğanların üçte birinde bu virüs nedeniyle alt solunum yolu enfeksiyonlarından biri oluşmaktadır. Virüsün bulaşma yöntemi insanlarla temastır. Kalabalık insan gruplarının bulunduğu yerlerde virüsü kapmak, Ekim-Nisan ayları arasında çok kolaydır. Virüs özellikle hastane ortamlarında daha da çabuk yayılır.

Risk Altındaki Çocuklar :
Prematüre bebekler: Savunma sistemleri zamanında doğan bebeklere göre daha zayıf olan prematüre bebekler.
Kronik akciğer hastalığı (Bronkopulmoner displazi) bulunan bebekler.
Doğuştan (konjenital) kalp hastalığı bulunan çocuklar.

Alınabilecek Önlemler :
Bebeğe dokunmadan ellerin yıkanması ve hijyene dikkat etmek.
Bebeğin sigara içilen ortamlarda bulunmasına izin vermemek.
Virüs, kullanılmış mendillerde saatlerce hayatta kalabileceğinden kullanılmış mendilleri ortadan kaldırmak.
Bebeği kalabalık yerlere götürmemek (toplu taşıma araçları, eğlence merkezleri, kreş, okul vb)
Solunum yolları enfeksiyonu şüphesi veya ateşi olan kişilerin/çocukların bebeğe temasını engellemek,
Diğer küçük çocukları bebekten uzak tutmak, evdeki diğer çocuk ve bebekler için ayrı odalar hazırlamak.
Bebeğin oyuncaklarını ve kullandığı malzemeleri sık sık yıkamak.
Bebeği öpmekten kaçınmak.
Koruyucu aşı ile ilgili doktordan bilgi almak.

Labels:

RSV Respiratuar Sinsisyal Virus Hastalığı

Respiratuvar sinsitiyal virüs (RSV) iki yaşına kadar hemen hemen tüm çocukları enfekte eden çok yaygın ve bulaşıcı bir virüstür. RSV bebeklerde bronşiyolit ve zatürre gibi yaşamı tehdit eden şiddetli solunum yolu enfeksiyonlarına yol açar. Yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde ciddi salgınlar yapar. Yüksek riskli bebeklerde (prematüre bebekler, kalp, akciğer sorunlu ve bağışıklığı baskılanmış olan çocuklar) önemli oranda morbidite ve mortaliteye yol açar.

Ayrıca bebeklikte geçirilen RSV ileri yıllarda reaktif hava yolu hastalığı (RAD- reaktive airway disease) gelişimine yol açabilir. Halen şiddetli RSV enfeksiyonunun etkili ilaç tedavisi olmayıp, enfeksiyon kontrolü ve önleme en etkili seçenekler olarak görülmektedir.

İlk olarak 1956 yılında üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren bir şempanzeden izole edilmiştir.

RSV çok bulaşıcı olup insandan insana temas ya da kirlenmiş eşyalarla bulaşır. Damlacık yoluyla bulaşma oldukça kısıtlıdır. Çünkü virüs aerosol içinde inaktive olmaktadır. Kuluçka süresi birkaç gün ile bir haftadır. Viral çoğalma bebeklerde ve bağışıklığı yetersiz kişilerde oldukça fazla ve uzun olup hastaneye yatırılmış bebeklerin virüsü 21 gün boyunca yaydığı gösterilmiştir. Sekretuvar ve serum antikorları koruyucu olup, internal viral proteine karşı hücresel immün yanıt enfeksiyonun sonlanmasını sağlar. İmmün yanıt humoral ve hücresel olmakla beraber doğal bağışıklık yetersiz olup reenfeksiyon sıktır.

Ilık iklimlerde kış mevsiminde tropikal iklimde yağmurlu dönemlerde enfeksiyon sık görülür. Bebeklerin yarısı kış aylarında RSV ile enfekte olur. İki yaşına kadar hemen her çocuk enfeksiyona yakalanarak 24 aya dek %95 kanında antikor (+) olur.

RSV’li bebeklerin %2’sinin hastaneye yatırmak gerekir. Bunların beşte biri solunum desteğine gereksinim duyar. Yüzde 1.5’i ölür. Dereli ve arkadaşları iki ay ve iki yaş arası 65 akut bronşiyolitli hastaneye yatan çocukta ve altı ay - sekiz yaş arası üst solunum yolu enfeksiyonlu 35 çocukta RSV seropozitifliğini araştırmışlar ve birinci grupta %29.2, ikinci grupta %11.4 olarak bulmuşlardır.

Altı ayın altındaki çocuklarda şiddetli enfeksiyon için risk etmenleri vardır: Bunlar; prematüre doğum, immün yetmezlik ve kalp-akciğer hastalıklardır. Düşük sosyoekonomik durum daha yüksek atak oranına neden olur .

Tanı
Başlıca laboratuvar yöntemi respiratuvar sekresyonda virüsün saptanmasına dayanır. Bu testler bebeklerde erişkinlere göre daha duyarlıdır. Çünkü bebeklerde virüs saçılması daha uzun ve yoğundur.

Klinik Belirtiler RSV enfeksiyonu çocukluk çağında en sık burun akıntısı, öksürük ve ateş ile karakterize üst solunum yolu enfeksiyonu şeklinde görülür. Virüs aynı zamanda krup, orta kulakiltihabı, bronşiyolit ve zatürreye yol açar. Bronşiyolit ve zatürre olgularında hastaneye yatış en sıktır .

Radyografide havalanma fazlalığı, diffüz interstisiyel tutulum, peribronşial kalınlaşma ve kendiliğinden düzelen segmental atelektazi görülür .

Tedavi
Tam bir tedavisi olmayıp destekleyici tedavi uygulanır.

Labels:

RSV aşısı nedir ?

19 Ekim 2010 Salı

RSV nedir?
RSV (Respiratuar Sinsisyal Virüs) her yaştaki hastada solunum yolları enfeksiyonuna yol açabilen, oldukça bulaşıcı bir virüstür. Bebeklik ve çocukluk döneminde alt solunum yolları enfeksiyonunun en sık görülen sebebidir. RSV, her yıl sonbaharın sonundan ilkbahara kadar yaklaşık beş ay süren salgınlar yapmaktadır. Yenidoğan bebeklerin %60'ı doğumlarından sonraki ilk salgında RSV'ye maruz kalırlar. Yaşamlarının en geç 2.-3. yıllarına kadar tüm çocuklar RSV enfeksiyonu geçirir. RSV enfeksiyonu kalıcı bağışıklık oluşturmaz; bazen tek salgın döneminde birden fazla enfeksiyon geçirilebilir. Yetişkinlerde ve 3 yaşın üstündeki çocuklarda basit bir üst solunum yolu enfeksiyonu olarak gözlenen hastalık; kırgınlık, burun akıntısı, boğaz ağrısı, hafif bir öksürük ve baş ağrısı gibi şikayetlerle atlatılır.
RSV mevsimseldir
Ülkemizin de içinde bulunduğu kuzey yarımkürede Ekim-Nisan ayları arasında salgınlar yapmaktadır. Bununla birlikte, RSV tüm yıl boyunca enfeksiyona neden olabilir. RSV salgın dönemleriyle ilgili en sağlıklı bilgiyi doktorunuzdan alabilirsiniz.
RSV, prematüre bebekler için neden tehlike oluşturmaktadır?
Prematüre bebeklerin savunma sistemleri zamanında doğan bebeklere göre daha zayıftır. Ayrıca, prematüre bebeklerin akciğerleri tam
anlamıyla olgunlaşmamıştır. RSV, üç yaş üstü çocuk ve yetişkinlerde çoğunlukla ciddi bir problem oluşturmazken, prematüre ve savunma sistemi zayıf bebeklerde ciddi tablolara neden olabilir. Hastanın alt solunum yollarının tıkanmasıyla seyreden ve ciddi solunum yolu enfeksiyonları ile ilerleyerek hastaneye yatırılmayı gerektirecek, bazen de ölümle sonuçlanacak ciddiyette problemler oluşturabilir. Bu tablo özellikle prematüre doğan bebeklerde daha sık görülmektedir. Yapılan çalışmalarda RSV'ye maruz kalmış prematüre bebeklerin hastalık sonrası iki yıl boyunca hastaneye yatma, doktor kontrolü ve ilaç kullanımı oranlarının diğer bebeklere göre daha yüksek olduğu görülmüştür. Ayrıca bu hastalarda yaşam boyu sürebilecek kronik akciğer hastalığı ve astımın görülme ihtimali artmıştır.
Kronik akciğer hastalığı (Bronkopulmoner displazi)
Kronik akciğer hastalığı, çoğunlukla, uzun dönem mekanik solunum desteği ve yüksek oksijen konsantrasyonlarında oksijen desteği alan prematüre bebeklerde görülmektedir.
Bazı kronik akciğer hastalığı semptomları:
  • Hızlı ve zorlanarak nefes alıp verme
  • Solunum esnasında ıslık sesi çıkması
  • Akciğerlerde çıtırtı sesi
Doğuştan (konjenital) kalp hastalığı
Birçok değişik tipte doğuştan kalp hastalığı (DKH) vardır ve bazı DKH tipleri ciddi RSV enfeksiyonu ihtimalini büyük oranda artırmaktadır. Eğer bebeğinizin doğuştan kalp hastalığı varsa, ayrıntılı bilgi için doktorunuzla görüşebilirsiniz.
RSV enfeksiyonunun belirtileri nelerdir?
RSV enfeksiyonu ilk başlarda soğuk algınlığı belirtileri ile karşımıza çıkar. Bunlar; hafif ateş, burun akıntısı, öksürük benzeri soğuk algınlığı belirtileridir. Hastalığın şiddetlenmesi ve karakteristiğinin değişmesiyle birlikte şikayetler şiddetlenir. Virüs, özellikle prematüre bebeklerde 3-4 gün içerisinde akciğer dokusuna yayılarak küçük hava yollarına (bronşiyollere) ulaşır. Bu, çok ciddi bir durumdur ve her an solunum yetmezliğine sebep olabileceğinden acil müdahale gerektirir.
Enfeksiyonun ilk dönemlerindeki bazı belirtiler:
  • Ateş
  • Burun akıntısı
  • Soğuk algınlığı benzeri diğer bulgular
Durumun ciddileştiğini gösteren bazı belirtiler şunlardır:
  • Yeterli miktarda hava soluyabilmek için, bebeğin karın kasları kasılır, kaburgaların arasındaki kaslar içe çöker ve burun kanatları açılır.
  • Nefes verirken çıkan hava anormal bir ses oluşturur.
  • Bebek, sürekli bir hava açlığı içinde olduğu için ağzının dolu olmasını istemez, verilen yiyecek ve içecekleri ağzına almayı reddeder ve hemen çıkartır.
  • "Mavi bebek" tablosu oluşabilir. Bebeğin parmak uçları ve dudağı mavi-mor bir renk alır. Bu durum ciddi solunum yetmezliği belirtisidir ve bebek oksijen desteği için hiç    vakit kaybedilmeden acil servise götürülmelidir.
RSV'den korunmak için neler yapılabilir?
Bebeğin çevresindeki insanların bebeğe RSV bulaştırmaktan kaçınmalarını sağlamak için tedbirler alınmalıdır. Bu kişilere bebeğin RSV'ye yakalanmasını önlemenin ne kadar önemli olduğu anlatılmalıdır.
RSV damlacık yolu ile bulaştığından, bebeğin, nezle benzeri şikayetleri olan kişilerle (kardeş, akraba, komşu vb) temasının engellenmesi gerekir. Virüs vücut dışında da canlı kalabileceğinden bebeğe dokunmadan önce eller sıcak su ve sabunla yıkanmalıdır.
Prematüre veya altta yatan başka problemleri (savunma sistemi hastalıkları, doğumsal kalp rahatsızlıkları vs) olan bebekleri salgından korumak gerekir. Birçok çalışmada, mevcut koruyucu tedbirlerin yanı sıra salgın öncesi dönemden başlayarak toplam beş ay süresince koruyucu aşı yapılmasının prematüre bebekleri kısa ve uzun vadede koruduğu gösterilmiştir.
Alınabilecek önlemler:
  • Bebeğe dokunmadan önce elleri sıcak su ve sabunla yıkamak.
  • Bebeğin yanında sigara içilmesine izin vermemek.
  • Virüs, kullanılmış mendillerde saatlerce hayatta kalabileceğinden kullanılmış mendilleri ortadan kaldırmak.
  • Bebeği kalabalık yerlere götürmemek (toplu taşıma araçları, eğlence merkezleri, kreş, okul vs).
  • Solunum yolları enfeksiyonu şüphesi veya ateşi olan kişilerin/çocukların bebeğe temasını engellemek.
  • Diğer küçük çocukları bebekten uzak tutmak, evdeki diğer çocuk ve bebekler için ayrı odalar hazırlamak.
  • Bebeğin oyuncaklarını ve kullandığı malzemeleri sık sık yıkamak.
  • RSV enfeksiyonu bulaşabileceğinden bebeği öpmekten kaçınmak.
Bu kurallar evin bir köşesine asılabilirse hatırlanmaları kolaylaşır. Bu kurallara uymak bazen güç olabilir ama bebeğin sağlığı için çok önemlidir.
RSV tedavisi
Ne yazık ki RSV enfeksiyonu başladıktan sonra hastalığın seyrini değiştirebilecek bir ilaç mevcut değildir. Hastalığı ciddi geçirme ihtimali olan prematüre bebeklerde koruyucu aşı önerilmektedir. Yapılan çalışmalarda aşının hastalığı engellediği veya daha hafif geçirilmesini sağladığı gösterilmiştir.
Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için lütfen doktorunuza başvurun.

Labels:

RSV Nedir?-RSV Hastalığı Nedir-RSV Hastalığı-RSV Aşısı-RSV Tedavisi

Bebeklik ve çocukluk döneminde alt solunum yolları enfeksiyonunun en sık görülen sebebi olan RSV, Ekim-Nisan ayları arasında ortaya çıkıp; özellikle prematüre ve kronik akciğer ile kalp hastalığı olan bebeklerde risk yaratabilir.İSTANBUL - Türk Neonatoloji Derneği, konusunda yapılan araştırmaların uluslararası düzeyde isimlerinin konuşmacı olarak katıldığı “Yüksek Riskli Yenidoğanlar ve Respiratuar Sinsisyal Virüs Enfeksiyonları” konulu ve İstanbul’da düzenlenen toplantı ile mevsimsel bir tehlike olan bu RSV yani Respiratuar Sinsisyal Virüs ile ilgili önlemleri ve tedavi yöntemlerini gündeme taşıdı.
BEBEKLERİNİZİ RSV’DEN KORUYUN
Dünya Perinatal Tıp Derneği Başkanı, Ispanya Neonatal Cemiyeti Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Xavier Carbonell - Estrany ve Prof. Dr. Murat Yurdakök’ün oturum başkanlığını üstlendiği toplantıda, konunun uzmanı hekimler, özellikle risk grubuna giren bebeklerin ebeveynlerini bu virüsü tanımaları ve önlem almaları konusunda uyardı.

RSV NEDİR ?
Respiratuar Sinsiyal Virüs (RSV), çocuklarda ve yetişkinlerde solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan bir virüstür. Virüsün her yerde olabilme doğası nedeniyle, 1 yaşına kadar çocukların yüzde 50’si ve 2 yaşına kadar ise hemen hemen tümü bu virüsle tanışır. RSV, bebeklerde ve çocuklarda, burun tıkanıklığı, nezle, boğaz ağrısı ve ateş gibi soğuk algınlığı belirtileri ile ortaya çıkan ve bazen de orta kulak iltihabı ile devam eden, üstü solum yolları enfeksiyonu olarak kendini gösterir.

RSV’ye yakalanan bebeklerin yüzde 20-40’ı hırıltılı solunum güçlüğü semptomları ile bronşit veya zatürreeye varan alt solunum yolları hastalıklarına (LRTI) yakalanırlar. Mevsimsel bir virüs olan RSV, Ekim-Nisan ayları arasında ortaya çıkıp; özellikle prematüre bebeklerde, kronik akciğer hastalığı, konjenital kalp hastalığı ve bağışıklık yetersizliği olanlarda ciddi risklere neden olabilir.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) rakamlarına göre dünyada her yıl yaklaşık 400 bin bebek bu virüs nedeniyle ölmekte ve yine toplam yenidoğanların üçte birinde bu virüs nedeniyle alt solunum yolu enfeksiyonlarından biri oluşmaktadır. Virüsün bulaşma yöntemi insanlarla temastır. Kalabalık insan gruplarının bulunduğu yerlerde virüsü kapmak, Ekim-Nisan ayları arasında çok kolaydır. Virüs özellikle hastane ortamlarında daha da çabuk yayılır.

Risk Altındaki Çocuklar :
* Prematüre bebekler: Savunma sistemleri zamanında doğan bebeklere göre daha zayıf olan prematüre bebekler.
* Kronik akciğer hastalığı (Bronkopulmoner displazi) bulunan bebekler.
* Doğuştan (konjenital) kalp hastalığı bulunan çocuklar.
Alınabilecek Önlemler :
* Bebeğe dokunmadan ellerin yıkanması ve hijyene dikkat etmek.
* Bebeğin sigara içilen ortamlarda bulunmasına izin vermemek.
* Virüs, kullanılmış mendillerde saatlerce hayatta kalabileceğinden kullanılmış mendilleri ortadan kaldırmak.
* Bebeği kalabalık yerlere götürmemek (toplu taşıma araçları, eğlence merkezleri, kreş, okul vb)
* Solunum yolları enfeksiyonu şüphesi veya ateşi olan kişilerin/çocukların bebeğe temasını engellemek,
* Diğer küçük çocukları bebekten uzak tutmak, evdeki diğer çocuk ve bebekler için ayrı odalar hazırlamak.
* Bebeğin oyuncaklarını ve kullandığı malzemeleri sık sık yıkamak.
* Bebeği öpmekten kaçınmak.
* Koruyucu aşı ile ilgili doktordan bilgi almak.

Labels:
cs 1.6 cfg cs 1.6 moda saç stilleri genel forum Notebook parçaları Notebook Parçaları